top of page

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja na spletni strani www.bake-something-different.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), z Zakonom o enotni ceni knjige (ZACK), na podlagi priporočil GZS,  in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Spletna stran skupaj s trgovino za naročilo knjige pripada podjetju Fotografija hrane in produktov, Jasna Verčko s. p. (v nadaljevanju »Ponudnik«).

Avtorske pravice

Spletna stran www.bake-something-different.com in vsi podatki na njej, vključno z vsemi recepti, fotografijami, slikami artiklov, grafičnimi in video elementi je v lasti Jasne Verčko s. p. in je zaščitena z Zakonom o avtorskih pravicah. Fotografij in receptov zato ni dovoljeno reproducirati. Fotografij brez dovoljenja avtorice ni dovoljeno uporabljati za tržne namene ali si jih kako drugače prisvajati oz. deliti brez navedbe avtorice ali spletnega mesta.

Recepte se lahko deli le v primeru, da oseba, ki to stori, zraven nedvoumno navede avtorja recepta (Jasna Verčko ali blog Bake Something Different). Kot navedba avtorja se lahko šteje tudi povezava do spletne strani, na kateri je recept objavljen.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev

 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • način plačila in dostave,

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Podatki ponudnika

Fotografija hrane in produktov, Jasna Verčko s. p.

Bratonci 144
9231 Beltinci
Matična številka: 9484639000
Davčna številka: 98381229
IBAN:
 SI56 0234 6195 3605 309

E-mail: jasna@bake-something-different.com

Telefonska številka: +38641561535

Ponudba izdelkov in cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR) in so končne cene. DDV ni obračunan v skladu s 1. odstavkom 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV). Cene in popusti veljajo v trenutku oddaje naročila. Rok veljavnosti akcijskih ponudb je lahko časovno omejen in je posebej označen na vidnem mestu v spletni trgovini.

Knjiga Speci nekaj drugačnega izide 10. novembra 2023 in od takrat dalje velja 6 mesecev zanjo enotna cena, to je 27,90€. Knjigo je možno kupiti po znižani ceni v predprodaji do vključno 9. novembra 2023. Za predprodajo se upoštevajo naročila, oddana na tej spletni strani in plačana od 26.10.2023 do 9.11.2023 do 23.59 ure. V kolikor predračun za knjigo v predprodaji ne bo plačan pravočasno, se knjiga zaračuna po redni ceni.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino www.bake-something.different.com in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi oddanega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za spletno trgovino kot za kupca.

Pogodba o sodelovanju med ponudnikom in kupcem (pravna oseba) v primeru naročanja storitev oglaševanja ali fotografije je sklenjena, ko to s podpisom potrdita obe strani. Ponudnik se zaveže, da bo kupcu zagotovil naročene storitve, kupec pa se zaveže, da bo poravnal izstavljen račun v dogovorjenem roku.

Naročila, tako za knjigo, kot tudi za fotografiranje hrane se lahko oddajo preko spleta vsak dan od 0.00 do 24.00 ure, preko klica na telefonsko številko +38641561535 ali preko e-mail naslova bake.something.different@gmail.com. Čas dostave knjige je 2-4 delovne dni. Čas opravljene storitve fotografiranja/oglaševanja se določi individualno v dogovoru obeh strani. V primeru, da ob naročilu izdelka ni na zalogi oz. potrebujemo za dostavo več časa, vas o tem obvestimo preko emaila, ki ga navedete ob izpolnitvi naročilnice oz. obrazca za povpraševanje.

Plačila

Plačilo knjige zaenkrat omogočamo po predračunu z nakazilom na TRR.

Zakup oglaševalskega prostora (oglaševanje na spletni strani in družbenih omrežjih) se prav tako poravna po predračunu in mora biti poravnan pred začetkom oglaševanja (zadnji delovni dan do 23.00 ure), sicer ponudnik storitve ni dolžan zagotoviti.

Pri fotografskih storitvah je naročnik prav tako dolžan poravnati predračun v višini 50 € do začetka dneva fotografiranja (zadnji delovni dan do 23.00 ure), preostanek pa tako, kot je navedeno na izstavljenem računu za opravljeno storitev. Brez plačanega predračuna ponudnik storitve ni dolžan zagotoviti. 

Dostava in stroški pošiljanja

Knjiga vam bo poslana preko podjetja GLS d. o. o. v roku 2-4 delovnih dni po prejetju plačila. Cena poštnine je enotna, ne glede na težo paketa, in znaša 4,10 € v primeru plačila po predračunu in 4,60 € v primeru plačila po povzetju.

Potni stroški

Ponudnik omogoča tudi fotografiranje hrane in produktov na lokaciji, ki jo izbere naročnik. V tem primeru je naročnik ponudniku dolžan pokriti potne stroške, ki so navedeni na izdanem računu o opravljeni storitvi.

 

Izdaja računa - knjiga

Ponudnik pri dostavi naročenih artiklov kupcu priloži originalni račun, in sicer po e-mailu (plačilo po predračunu) oz. pri paketu (plačilo po povzetju).

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila in plačilom predračuna. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (naveden zgoraj) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 • Obrazec za odstop od pogodbe je dostopen tukaj.

 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Fotografija hrane in produktov, Jasna Verčko s. p., Bratonci 144, 9231 Beltinci. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oziroma koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

Izdaja računa - oglaševanje in fotografija

Ob opravljeni storitvi oglaševanja in fotografiranja je ponudnik dolžan izstaviti račun. Naročnik prejme račun na elektronski naslov. 

Na računu so razčlenjeni cena storitve, morebitni potni stroški in drugi stroški, ki lahko ob delu nastanejo. Naročnik je do 5 dni po prejemu računa podatke dolžan preveriti, kasnejših reklamacij ponudnik ne upošteva. Naročnik prejme vse fotografije v celoti digitalno, preko portala WeTransfer, naslednji delovni dan po plačilu računa. 

Oglas na spletni strani je objavljen po plačilu računa naslednji delovni dan oz. v tistem terminu, ki ga določita obe strani skupaj. Enako velja za promocijo na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.bake-something-different.com, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije.

​Varovanje osebnih podatkov

Jasna Verčko s. p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo uporabljal ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil ter uporabnikom tako omogočal varno spletno izkušnjo pri uporabi spletne trgovine.

Osebni podatki, zbrani ob naročilu knjige, bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo in se jih ne bo posredovalo tretjim osebam.

Privolitev

Z uporabo spletne trgovine soglašate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v teh splošnih pogojih.

 

Uporaba osebnih podatkov

Jasna Verčko s. p. zbira podatke na spletni strani z namenom zagotavljanja pravilnega delovanja spletne strani ter nudenja zahtevanih storitev. Ob soglašanju s t. i. piškotki se zbirajo sledeči podatki: vrsta naprave, lokacija in zaporedno št. obiska spletne strani.

Ob prijavi na novičke lahko ponudnik uporabi podatke uporabnika (e-mail) za naslednje namene:

 • pošiljanje promocijskih e-sporočil,

 • interne tržne raziskave,

 • obveščanje strank o novostih v spletni trgovini,

 • obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi ponudnik.

 

Komunikacija

Jasna Verčko s. p. bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik na promocijska spletna sporočila (»novičke«) prijavi sam.
Tovrstna oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

 • pošiljatelj bo jasno razviden,

 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno spoštoval.

 

Sodelovanje v nagradnih igrah

Ponudnik omogoča tudi organizacijo nagradnih iger na družbenih omrežjih Facebook in Instagram, tako zase, kot tudi za druga podjetja. V kolikor se podjetje samo odloči za nagradno igro v sodelovanju s profilom Bake Something Different na FB in IG, je podjetje dolžno ponudniku poslati izbrane izdelke in pokriti stroške pošiljanja nagrad nagrajencem. Podjetje je dolžno ponudniku plačati za opravljeno organizacijo in fotografije izdelkov. Izdelki za nagrade se izberejo skupaj, v dogovoru med obema stranema. V kolikor ponudnik presodi, da nagrade niso v skladu z vsebino profila Bake Something Different oz. ne bi bile relevantne za izbrano publiko, lahko sodelovanje odkloni. Izdelki, ki se lahko v nagradni igri podarjajo, za posamezni dobitek ne smejo presegati vrednosti 50 € in običajno zajemajo pripomočke in sestavine za peko ali podobne artikle.

V nagradnih igrah lahko sodelujejo vsi, ki izpolnijo navedena navodila ob vsaki od iger. V žrebu ne morejo sodelovati tisti, ki katere od nalog ne izpolnijo. Ponudnik je dolžen natančno opredeliti čas poteka nagradne igre in čas razglasitve nagrajencev ter jim v doglednem roku poslati nagrade. Ponudnik se zavezuje k poštenemu žrebu. Žreb omogoča, da je vsak od sodelujočih v posamezni nagradni igri izbran le enkrat. Nagrajenci morajo v roku 14 dni od žreba ponudniku sporočiti svoje podatke v zasebno sporočilo, sicer se nagradi odpovedujejo. 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova jasna@bake-something-different.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Jasna Verčko s. p. si prizadeva za sporazumno reševanje sporov.

bottom of page