top of page

O meni

Hej!

Sem Jasna, magistrica psihologije, ki je postala fotografinja hrane&produktov in od zmeraj seveda velika ljubiteljica peke. Ker sem od zmeraj rada pekla, sem najprej samo podarjala torte družini in prijateljem za rojstni dan. Pekla sem po preizkušenih receptih in včasih me je bilo strah poskusiti kaj novega. Nato pa sem od prijateljic dobila spodbudo, da začnem ustvarjati svoj blog s sladicami. Do takrat sem imela že več znanja o pripravi biskvitov, nadevov za torte, pit … Ugotovila sem, da pravzaprav znam ustvarjati lastne recepte ter da mi je kreiranje lastnih sladic v veliko veselje. In tako je nastal Bake Something Different.

 

Vsaki sladici sem želela dodati svojo noto, jo narediti drugačno in posebno. Nekatere že znane sladice preoblikujem na svoj način, da nastanejo nove, a še vedno ohranijo svoje tradicionalno bistvo, npr. Sacher torta malo drugače (recept tukaj) ali Jagodna kremšnita (recept tukaj). Nekaterim sladicam pa spremenim obliko tako, da nastane nova sladica z znanimi elementi prejšnje - Sacher torto sem spremenila v piškote Sacher smrečice, pecivo jajce na oko sem združila s cheesecakom in so nastale Cheesecake rezine na oko. Včasih pa oblikujem sicer klasično sladico, a je posebna zato, ker je narejena po željah nekoga posebnega (oglej si Čokoladno torto z gozdnimi sadeži, ki je nastala za rojstni dan mojega moža - recept tukaj.)

Tekom pisanja bloga in ustvarjanja novih receptov sem se seveda še marsičesa naučila. Pa ne le o peki in postopkih priprave različnih sladic. Predvsem sem se naučila tudi urejanja spletne strani, promocije bloga na družbenih omrežjih in fotografiranja, ki je postalo moja velika strast. Fotografiranje hrane je po svoje prava umetnost in sedaj tudi moj poklic. (Moje najljubše fotografije si oglej tukaj.) V vsaki od dejavnosti, ki je povezana z mojim blogom, neizmerno uživam. Najbolj pa sem vesela, ko vidim, da z veseljem pečeš po mojih receptih tudi ti! Podeli z mano fotke svojih sladic in se mi pridruži na družbenih omrežjih.

Speci nekaj drugačnega!

Jasna Verčko, avtorica bloga Bake Something Different
IMG_4821.jpg

Vestnik o meni, blogu in knjigi tik pred izidom.

Preberi več tukaj.

Mariborinfo.com o jesenskih sladicah, začetkih bloga in prihajajoči knjigi.

Preberi več tukaj.

Sobotainfo o knjigi Speci nekaj drugačnega in silvestrskih sladicah. 

Preberi članek tukaj

Drugi o meni

Moji recepti drugje

Rada sodelujem z drugimi revijami, spletnimi trgovinami ali mediji, kjer objavim kakšnega od svojih receptov. Oglej si moje recepte, ki so bili objavljeni v reviji Dober tek. 

bottom of page