top of page

Nutellini zajčki iz kvašenega testa

Updated: Oct 30, 2023

Želiš speči nekaj drugačnega za veliko noč? Prepričana sem, da vas bo veliko peklo ali pa vsaj jedlo potico. Zato sem se odločila, da mora biti velikonočna sladica iz kvašenega testa. Nutellini zajčki so prikupno kvašeno pecivo, polnjeno z Nutello ali kakšnim drugim čokoladnim namazom, zavito v ljubko obliko zajčkov. Se še spomniš Nutelline zvezde, ki je bila nekaj časa pravi hit? No, priprava zajčkov je še enostavnejša!


Priprava ti bo skupaj z vzhajanjem testa in peko vzela približno tri ure. Zajčke je najbolje pojesti prvi dan, ko so še sveži (in topli!).Velikonočno pecivo zajčki iz kvašenega testa, polnjeni z Nutello


Čas: 3 ure

Zahtevnost: 3/4

Količina: 12-14 zajčkov


Nutellini zajčki iz kvašenega testa s Ferrero Rocher


Sestavine

  • 600 g moke

  • 2 vrečki suhega kvasa

  • 4 žlice sladkorja

  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

  • 1 žlička soli

  • 350 ml mleka

  • 1 žlica ruma

  • 50 g masla

  • Jajce za premaz

  • 150 g Nutelle ali drugega čokoladno/lešnikovega namaza


Priprava

1. Priprava kvašenega testa

Vsuj v posodo suhe sestavine: moko, kvas, sladkor, vaniljev sladkor in sol. Premešaj.

Pogrej mleko skupaj z rumom in notri raztopi maslo. Ko se maslo popolnoma stopi in je mešanica mlačna, jo postopoma dolivaj k suhim sestavinam in mešaj z večjo žlico. Testo zgneti, pokrij s čisto kuhinjsko krpo in pusti za eno uro počivati v toplem prostoru.


2. Zvijanje zajčkov

Testo razdeli na dva enaka dela. Vsak del razvaljaj v pravokotnik dolžine vsaj 28 cm in debeline približno 3 mm. Prvi pravokotnik premaži z Nutello, vendar ne predebelo, saj bo sicer zajčke težje zviti. Prekrij z drugim pravokotnikom. Rob pravokotnika (po krajši stranici) pritisni z vilicami.

Razreži na 1 cm debele trakove po dolžini. Vsakega izmed njih zvij v zajčka tako, kot vidiš na sliki na vrhu ali pod receptom.


3. Peka

Zajčke polagaj na pekač, obložen s papirjem za peko, in sicer tako, da je med zajčki nekaj cm prostora.

Premaži jih z jajcem in peci približno 23 minut na 180° C.


Namig: Zajčkom lahko za repek položiš Ferrero Rocher.


Še več prazničnih receptov najdeš v moji prvi kuharski knjigi z recepti za sladice Speci nekaj drugačnega. Več o njej preberi TUKAJ.

Nutellino pecivo iz kvašenega testa v obliki velikonočnih zajčkov


Če so ti všeč sladice iz kvašenega testa, poskusi tudi bananine bombice za zajtrk.


Za sladke ideje za velikonočno peko spremljaj blog tudi na Instagramu in Facebooku. Recepte pa si lahko shraniš na Pinterestu.

Commentaires


bottom of page