top of page

Domači piškoti Nutella Biscuits

Updated: Nov 1, 2023

Ali niso Nutella Biscuits eni najboljših piškotov, kar jih lahko kupiš? Midva jih obožujeva! Tile slastni Nutellini piškoti so hrustljavi z rahlo karamelnim pridihom testa in polnjeni z veliko priljubljene Nutelle. Dobra novica? Uspelo mi je sestaviti recept, kako pripraviti Nutella Biscuits piškote ravno takšnega okusa kar doma.


Domači piškoti Nutella Biscuits so narejeni iz dveh okroglih, tankih polovičk, zlepljenih z Nutello. Da bi še bolje spominjali na originalne piškote, pa sem na zgornje polovičke zalepila še tanke srčke. Pomembno je, da piškotno testo pripravljamo s trsnim ali rjavim sladkorjem, saj ima veliko bolj karamelni priokus kot navaden beli sladkor ali sladkor v prahu. Dodala sem še žličko medu, da čim bolj posnema okus kupljenih piškotov. Piškoti morajo biti zelo hrustljavi in tanki, zato ni dodanega pecilnega praška, pač pa le noževa konica sode bikarbone.


Nutellini piškoti bodo pripravljeni v 3 urah, skupaj s časom peke in hlajenja testa v hladilniku.


Domači Nutellini piškoti Nutella Biscuits

Čas: 3 ure

Zahtevnost: 2/4

Količina: 50 piškotov

Sestavine

Krhko piškotno testo
  • 400 g gladke moke tip 500

  • 100 g trsnega sladkorja

  • 200 g masla

  • 1 jajce

  • 1 žlička kostanjevega medu (ali katerega drugega, kostanjev je najboljši za peko)

  • Noževa konica sode bikarbone

  • Pol žličke soli

Nadev
  • 100 g Nutelle ali kakšnega drugega čokoladno-lešnikovega namaza


Postopek

Iz naštetih sestavin zamesi krhko testo. Eno uro naj počiva v hladilniku.

Testo razvaljaj čim bolj na tanko. Iz njega izreži krogce. Nekaj testa razvaljaj na še bolj tanko in izreži majhne srčke, ki jih položiš na polovico krogcev – to bodo zgornje polovičke, s katerimi prekriješ končni piškot. Piškote peci 15-17 minut na 180° C. Jaz sem jih zapekla malo bolj, da so res hrustljavi in podobni originalnim.

Krogce zlepi skupaj z Nutello – spodaj prazni krogec in zgoraj krogec s srčkom. Če se ti srčki niso dovolj sprijeli s testom in je kakšen odpadel, ga lahko prilepiš s pikico Nutelle.

Tako, piškoti so končani!


Še več receptov za piškote najdeš v moji kuharski knjigi Speci nekaj drugačnega v posebnem poglavju s prazničnimi recepti. Preberi več TUKAJ.

Domači Nutellini piškoti s srčki

Če so ti bili domači Nutella Biscuits piškoti všeč, poskusi tudi Sacher smrečice. Ljubitelji čokolade bodo navdušeni!


Za več idej in receptov spremljaj Bake Something Different tudi na Facebooku in Instagramu, vsak recept pa si lahko shraniš na Pinterestu.

コメント


bottom of page