top of page

Sacher torta

Vsi ljubitelji čokolade se ji nikakor ne moremo upreti. Enostavna in sočna Sacher torta je poslastica, ki bo razveselila prav vsakega gosta. Ta odlična čokoladna torta z marelično marmelado in čokoladnim oblivom je namreč dokaj preprosta za pripravo, saj ni treba pripraviti kreme, hkrati pa je zelo polnega, čokoladnega okusa.


Sočna čokoladna Sacher torta z marmelado in čokoladnim oblivom

Odslej ti za odlično Sacher torto ne bo treba v Avstrijo, saj si jo lahko pripraviš kar doma. Sicer na blogu objavljam recepte za sladice, ki so nekaj drugačnega, vendar so bili vsi tako navdušeni nad tem receptom za Sacher torto, da sem ga morala podeliti s tabo še tukaj. Razumem, zakaj je bila vsem tako všeč, po tem receptu je namreč nastala zelo konkretno čokoladna in sočna Sacher torta.


Za Sacher torto potrebuješ približno pol ure priprave, preostali čas pa zajemata peka in hlajenje. Ker je masa za torto zelo gosta, se torta peče kar 50 minut. Ta enostavna čokoladna torta je še posebej dobra, če jo postrežeš skupaj s sladko smetano.Zlivanje čokoladnega obliva na Sacher torto


Čas: 2 uri 30 minut

Zahtevnost: 2/4

Količina: torta premera 22 cm, 12 kosov

 

Sestavine

300 g temne čokolade/čokolade za peko

150 g masla

5 jajc

125 g kristalnega sladkorja

1 vaniljev sladkor

150 g moke za pecivo (tip 500)

Polovica pecilnega praška (6 g)

10 g surovega kakava v prahu

250 g marelične marmelade

150 g jedilne čokolade

100 g masla

 

Postopek

Priprava biskvita

Stopi 300 g čokolade in 150 g masla. Medtem, ko se topita, loči beljake in rumenjake. Beljake stepi v trden sneg. Rumenjakom dodaj sladkor in vaniljev sladkor ter stepi ravno toliko, da je mešanica enakomerna (preveč stepanja bi povzročilo mehurje zraka v masi).

Rumenjakovi masi dodaj stopljeno čokolado in maslo ter premešaj. Nežno vmešaj še presejano moko, pecilni prašek in kakav. Nazadnje pa postopoma primešaj še beljakov sneg.


Peka torte

Pekač premera 22 cm obloži s papirjem za peko in rob premaži z maslom. Mešanico za biskvit zlij v pekač in ga rahlo udari ob pult, da mehurčki izginejo. Biskvit peci na 180° C približno 50 minut. Nato ga vzemi iz pečice in počakaj, da se ohladi.


Sestavljanje torte

Ohlajen biskvit prereži na polovico in prvo plast na debelo premaži z marelično marmelado. Pokrij z drugo plastjo in nato celotno torto premaži z marmelado. Stopi čokolado in maslo ter torto oblij. Počakaj, da se obliv strdi, nato jo lahko postrežeš.


Obstojnost in postrežba

Sacher torta je zelo sočna in dolgo obstojna, v hladilniku zdrži vsaj 5 dni. Tale izjemna, a enostavna čokoladna torta je še boljša, če jo postrežeš s kupčkom sladke smetane in skodelico kapučina.

 

Uživaj!

 

Če ti je preizkušanje novih sladic všeč, najdeš v moji knjigi recept za Sacher torto malo drugače. Naroči jo TUKAJ.


Dodatni namig: če imaš za porabiti veliko mlečne čokolade, lahko polovico temne ali jedilne čokolade v receptu nadomestiš z mlečno. Barva biskvita ali obliva bo sicer nekoliko manj temna, vendar bosta kljub temu uspela.


sočna in enostavna čokoladna Sacher torta

 

Sacher torta v drugi podobi? Gotovo ti bodo všeč piškoti Sacher smrečice!


Za več idej in navdiha se mi pridruži na Instagramu, Facebooku in Pinterestu.

Comments


bottom of page