top of page

Enostavna malinova torta

Tokrat ti predstavljam recept za enostavno sadno torto, ki sem ga pripravila za prvi rojstni dan svoje malčice. Malinova torta je čisto preprosta in zanjo kljub nadevu ne potrebuješ veliko časa, zato je popolna izbira za malčkovo rojstnodnevno torto, saj imamo mamice pogosto zelo malo časa za pripravo sladic.Enostavna mascarpone torta z biskvitom in malinami

Enostavna malinova torta je sestavljena iz mojega priljubljenega vaniljevega biskvita, ki je izjemno puhast in sočen ter mascarpone kreme z zamrznjenimi ali svežimi malinami. Sestaviš in razrežeš jo lahko še isti dan. Čas priprave znaša dve uri (vključen je čas peke in hlajenje biskvita).Dekoracija rožnate malinove torte s smetano

Čas: 2 uri

Zahtevnost: 1/4

Količina: torta premera 26 cm ali 18-20 kosov


Sestavine

Puhast vaniljev biskvit

6 jajc

170 g sladkorja

200 g gladke moke tip 500

1 pecilni prašek

1 vaniljev sladkor

100 ml olja


Malinova mascarpone krema

400 g zamrznjenih ali svežih malin

3 žlice kristalnega sladkorja

500 g mascarponeja

300 ml sladke smetane

2 žlici sladkorja v prahu (izpusti, če uporabljaš smetano na rastlinski osnovi)


Postopek

Peka biskvita

Penasto umešaj jajca in sladkor. Stepaj tako dolgo, da postane masa zelo bleda in zračna. Nato dodaj preostale sestavine: presejano moko, pecilni prašek, vaniljev sladkor in olje. Nežno vmešaj s kuhalnico. Pečico ogrej na 180° C. Okrogel pekač premera 26 cm obloži s papirjem za peko in vanj zlij pripravljeno maso za biskvit. Peci 35 minut oz. tako dolgo, da biskvit odstopi od robov pekača. Pečice med peko ne odpiraj! Biskvit vzemi iz pečice in počakaj, da se ohladi.


Priprava malinovega pireja-

Maline vsuj v kozico in posuj s sladkorjem. Rahlo pogrevaj, dokler se ne začnejo mehčati. Pretlači jih in postavi na stran.


Priprava mascarpone kreme

Stepi sladko smetano skoraj do trdnega. Primešaj mascarpone, sladkor v prahu in malinov pire. Mešaj, dokler ni mešanica enakomerne rožnate barve.


Sestavljanje torte

Biskvit prereži na tri tanke plasti. Na podstavek za torto položi prvo plast biskvita in jo prekrij s približno tretjino kreme. Nadaljuj z drugo plastjo biskvita, drugo tretjino kreme in tako naprej.


Torto lahko na koncu premažeš s sladko smetano, ki ji primešaš malo malinovega pireja ali pa jo okrasiš s svežimi malinami.


Če iščeš poleg rojstnodnevne torte tudi darilo, si oglej mojo knjigo Speci nekaj drugačnega. V njej najdeš najrazličnejše torte in druge sladice.Enostavna mascarpone torta z malinami in biskvitom


Če ti je bila ta malinova torta všeč, poskusi tudi čokoladno torto z malinami.


Za več sladkih idej mi sledi na Instagramu, Facebooku in Pinterestu.


Comments


bottom of page