top of page

Enostavne breskvice brez peke

Updated: Oct 30, 2023

Ljubke breskvice so priljubljeno, barvito pecivo, ki si ga z veseljem privoščimo za praznovanja ali kar tako, ob kavi. Breskvice so običajno pripravljene iz piškotnega testa, ki ga v sredini izdolbemo in drobtine pomešamo z orehi, marmelado, rumom in mlekom ter jih pobarvamo z rumeno in rožnato barvo. Marsikomu peka breskvic predstavlja velik zalogaj, saj je oblikovanje piškotnih polovičk za breskvice dolgotrajno, hkrati pa se hitro zgodi, da se kakšen piškot zlomi.


Enostavni piškoti breskvice brez peke

Tukaj je recept za izjemno hitro pripravljene breskvice, in to brez peke! Sama jih zelo rada pripravim kljub pogostemu pomanjkanju časa. Čas mi skrajšajo že pripravljene, izdolbene polovičke za breskvice. Pripraviti je treba le nadev, jih sestaviti, pobarvati in povaljati v sladkorju. Kljub temu, da lahko piškoti delujejo zelo trdi, se breskvice lepo prepojijo z nadevom in barvo, tako da so naslednji dan prijetno mehke, ko zagrizeš vanje.


Čas: 45 minut

Količina: 25 breskvic

Zahtevnost: 1/4


Sestavine

  • 400 g piškotnih polovičk za breskvice

  • 100 g maslenih piškotov

  • 100 g mletih orehov

  • 20 g kakava v prahu

  • 3 žlice ruma

  • 2 zvrhani žlici marelične marmelade

  • Polovica skodelice (približno 100 ml) mleka

  • Rumena in rdeča barva za živila

  • Kristalni sladkor za povaljanje


Postopek

1. Priprava nadeva

Maslene piškote z multipraktikom zmelji v drobtine ali pa jih zapri v plastično vrečko in jih zdrobi s pomočjo valjarja. Tako pripravljene drobtine vsuj v posodo in jih zmešaj z mletimi orehi, kakavom v prahu, marelično marmelado, rumom in mlekom. Zmes mora biti gosta in primerna za mazanje. V kolikor je preveč suha, ji lahko dodaš še malo mleka.


2. Priprava vseh sestavin

Pripravi si piškotne polovičke za breskvice, barvi za živila in globok krožnik s sladkorjem, kjer nameravaš povaljati breskvice. Barvi za živila razredči z vodo – natančno razmerje je odvisno od znamke barve in intenzivnosti, ki si jo želiš. Predlagam ti, da eno piškotno polovičko pomočiš v pripravljeni barvi kar tako, za vajo, da vidiš, kakšna barva nastane in ji nato dodaš še več barve (če je presvetla) ali več vode (če je preveč intenzivna barva – verjetno pri rdeči).


3. Sestavljanje breskvic

Vsako piškotno polovičko napolni s piškotno-orehovo maso, pripravljeno v prvi točki. Polovički zlepi skupaj. Nadaljuj, dokler ne porabiš vseh piškotov oz. mase.

Breskvice pomoči najprej na enem delu v rumeno barvo, odcedi, pomoči še v rdečo na drugem delu in ponovno odcedi. Nato jih povaljaj v kristalnem sladkorju. Pazi, da jih ne namakaš predolgo, sicer bo piškot preveč moker.Obstojnost

Breskvice hrani v hladilniku za boljši okus in obstojnost. Najboljše so prvi in drugi dan po izdelavi. Obstojne pa so vsaj 5 dni ali še več.


Več preprostih receptov za sladice s posebno noto najdeš v moji prvi knjigi Speci nekaj drugačnega. Preberi več in si zagotovi svoj izvod TUKAJ.

Enostavne breskvice na hitro brez peke z orehi in piškotnimi drobtinami
 

Če so ti všeč recepti za sladice brez peke, kjer je del sestavin že pripravljen, poskusi tudi košarice s sadnim jogurtom.


Za več sladkih receptov in idej spremljaj blog na Facebooku, Instagramu in Pinterestu.

Comments


bottom of page