top of page

Sadne košarice z jogurtom

Updated: Nov 16, 2023

Ali želiš pripraviti ljubko sladico, pa ti primanjkuje časa? Sladke sadne košarice iz krhkega testa so priljubljeno pecivo, ki ga lahko pripraviš zelo hitro, enostavno in prikupno. Napolni jih z najrazličnejšimi nadevi, okrasi s svežim sadjem in že je pred tabo privlačna sladička.


Sadne košarice z nadevom iz sadnega jogurta in malinami

Sama sem krhke košarice napolnila z osvežujočo kremo iz le treh različnih sestavin. Sadne košarice z jogurtom so narejene s sadnim jogurtom, mascarponejem in čisto malo sladkorja v prahu. Na sliki lahko vidiš malinovo verzijo, seveda pa jih lahko pripraviš s katerimkoli sadnim jogurtom in sadjem. So ravno prav sladke in čisto nič zahtevne za pripravo. Nadev za košarice je dovolj trden, da za obstojnost oblike ne potrebuje želatine.Čas: 20 minut

Zahtevnost: 1/4

Količina: 40 košaric


Sestavine

  • 40 košaric iz krhkega testa

  • 2 lončka sadnega jogurta

  • 500 g mascarponeja

  • 2 žlici sladkorja v prahu

  • Sadje po izbiri za dekoracijo


Postopek

Zmešaj sadni jogurt, mascarpone in sladkor v prahu v enakomerno zmes. Nadevaj jo v dresirno vrečko ali brizgalko ter napolni košarice tako, da krema sega čez vrh. Operi sadje, ki se ujema s sadnim jogurtom in z njim okrasi vrh vsake košarice.


Pa še namig:

Košarice lahko napolniš tudi z žlico in na vrh položiš več sadja ter prekriješ kremo, v kolikor uporaba dresirne vrečke ni tvoja spretnost ali pa se ti enostavno ne da packati 😊.


Uživaj v pripravi te izjemno preproste sladice brez peke!


Obstojnost in postrežba

Sadne košarice z jogurtom je najboljše napolniti še isti dan, ko jih nameravaš postreči. Če jih delaš vnaprej, pa dno premaži s čokolado, da bo košarica ostala krhka. Porabi jih najkasneje v treh dneh, najboljše pa so sveže.


Si želiš še več receptov za preproste, a posebne sladice? Končno je tukaj moja prva kuharska knjiga Speci nekaj drugačnega. Preberi več TUKAJ.


Malinove košarice z mascarpone kremo z jogurtom


Če so ti všeč sladice iz krhkega testa, kreme in sadja, obvezno poskusi tudi vaniljevo pito z jagodičevjem.


Za več sladkih idej se mi pridruži na Instagramu, Facebooku in Pinterestu!

Comentarios


bottom of page