top of page

Malinova pita z belo čokolado

Updated: Nov 16, 2023

Spomladanski recepti kar kličejo po različnih vrstah sadja! Ker so bili pretekli recepti namenjeni pripravi jagodnih sladic, sem se tokrat odločila za pito z malinami. Brez čokolade pa tudi ne gre!


Malinova pita z belo čokolado je slastna sadno-čokoladna pita, ki jo sestavljajo kakavovo krhko testo, nadev iz malin in ganache bele čokolade. Vse to je zelo preprosto in priprava pite ti bo vzela približno 1 uro in pol. Najbolje bo, da uporabiš kar pekač za pite, če ga nimaš, pa je dovolj tudi pekač za torto – samo naj bo čim večji! Jaz sem jo naredila v pekaču za pite premera 28 cm.Čokoladna pita z malinami in belo čokolado

Ta recept si je zaradi svoje priljubljenosti prislužil mesto v moji novi knjigi Speci nekaj drugačnega. Ogledaš in naročiš si jo lahko TUKAJ.Čas: 1 ura 30 minut

Zahtevnost: 3/4

Količina: pekač za pite premera 28 cm, 12 kosov


Sestavine

Krhko testo
  • 180 g moke

  • 25 g kakava v prahu

  • 70 g sladkorja v prahu

  • 100 g masla

  • 1 jajce

  • Polovica pecilnega praška

  • Maslo in moka za posip pekača

Malinin nadev
  • 300 g zamrznjenih malin

Ganache bele čokolade
  • 350 g bele čokolade

  • 300 ml sladke smetane

Dekoracija

Sveže maline in koščki bele čokolade za okras (po želji)

Postopek

1. Peka kakavove skorje

Zamesi krhko testo iz navedenih sestavin. Razvaljaj ga in razporedi po pekaču, naredi tudi robove. Prebodi z vilicami in peci 15 minut na 180° C.


2. Priprava malinovega nadeva

Pripravi malinin nadev. Maline pogrej v kozici. Mešaj, dokler ne dobiš tekoče zmesi in se vse maline zdrobijo na koščke. Še vroče zlij na pečeno krhko testo.


3. Priprava ganacha

Belo čokolado nalomi na koščke. Sladko smetano segrevaj skoraj do vretja. Nato jo odstavi in vsuj noter koščke bele čokolade. Pusti, da se stopijo, vmes premešaj. Zmes mora biti enakomerna. Nič hudega, če je tekoča, saj se bo strdila v hladilniku.

Postopoma zlivaj na maline in premešaj z vilicami, da postane nadev enakomerna mešanica malin in ganacha. Lahko pa tudi pustiš tako, da se plasti ne mešata.


4. Dekoracija, shranjevanje in obstojnost

Malinovo pito postavi v hladilnik za vsaj 3 ure, najboljša pa je čez en dan. V hladilniku jo lahko hraniš tri dni. Po želji jo lahko okrasiš s svežimi malinami in koščki bele čokolade.


Uživaj v slastni čokoladno-sadni piti! So ti čokoladne pite všeč? Zaupaj mi v komentarju spodaj!Malinova pita tart z belo čokolado in čokoladno krhko skorjo

Če ti je bila malinova pita všeč, poskusi tudi skutine rezine z jagodami in malinami.


Za več idej za sadne sladice spremljaj blog tudi na Instagramu in Facebooku, recepte pa si lahko shraniš na Pinterestu.

Commentaires


bottom of page