top of page

Ruske kape brez peke

Updated: Jan 9

Ruske kape so priljubljena sladica in že od nekdaj jih obožujem. A kaj, ko je njihova priprava tako dolgotrajna! Zato si je zanje zmeraj treba vzeti dovolj časa in v delu uživati.


Da ti postopek malo olajšam, sem tokrat pripravila recept za dokaj enostavne ruske kape brez peke, v katerih uporabiš piškote namesto biskvita. Še vedno torej pripraviš vaniljevo kremo in stopiš čokolado za dekoracijo, vendar ti je prihranjena peka biskvita in izrezovanje krogcev.


Ruske kape brez peke iz piškotov


Če te skrbi, da bodo ruske kape brez peke zaradi piškotov preveč hrustljave, naj te pomirim, da je skrb popolnoma odveč. Piškotne ruske kape preprosto postavi v hladilnik čez noč in do naslednjega dne bodo prav tako mehke kot biskvitne ruske kape.


Čas: 2 uri

Količina: 25-30 ruskih kapic

Zahtevnost: 2/4


Sestavine

  • 400 g okroglih čajnih piškotov

  • 300 ml mleka

  • 1 vrečka praška za vaniljev puding

  • 3 žlice sladkorja

  • 70 g masla

  • 100 g kokosove moke

  • 75 g čokolade in 75 g masla za dekoracijo


Postopek

Najprej skuhaj puding za kremo, da ima dovolj časa za hlajenje. Odvzemi nekaj žlic mleka in v njem zmešaj prašek za puding. Preostalo mleko skupaj s sladkorjem segrevaj do vretja in vmešaj prašek. Kuhaj, dokler se ne zgosti oz. ponovno zavre. Odstavi na stran in počakaj, da se ohladi.

Ko je puding ohlajen, stepi maslo, da postane bleščeče in puhasto. Pudingu odstrani skorjo ter ga primešaj k maslu. Mešaj tako dolgo, da nastane enakomerna mešanica.

Pripravi si čajne piškote, kremo in kokosovo moko. Po dva piškota zlepi skupaj s kremo, premaži ju tudi okrog. Povaljaj v kokosu in odloži na pladenj. Ponovi, dokler ne porabiš vseh piškotov oz. kreme.

Za čokoladni vrh stopi čokolado skupaj z maslom. Z žličko narahlo zlij nekaj čokolade na vrh vsake ruske kape.


Tako, to je to! Uživaj v slastnih in zelo enostavnih ruskih kapah brez peke!


Postopek priprave si lahko ogledaš na Instagramu (TUKAJ).


Ruske kapice brez peke s kokosom in čokolado

Če želiš še kakšen recept za posebne ruske kape, poskusi tudi različico z bananami, kjer vaniljevo kremo nadomestiš z bananino in svežo banano dodaš tudi med oba biskvita.

Za več idej in receptov se mi pridruži na Instagramu, Facebooku in Pinterestu.


Pomembna novica: pred kratkim je izšla moja prva kuharska knjiga z recepti za sladice. Knjigo Speci nekaj drugačnega si lahko ogledaš in naročiš TUKAJ.

Comments


bottom of page