top of page

Breskova sladica v kozarcu z drobljencem

Updated: Feb 8


Sladica v kozarcu z breskvami, jogurtom in drobljencem


Spet je tukaj sezona breskev – sočnih, osvežujočih in dišečih po poletju. Sladice v kozarcu so poleti še posebej priljubljene. Breskova sladica v kozarcu je pripravljena s pokuhanimi breskvami na dnu, medenim jogurtom in hrustljavim maslenim drobljencem z rjavim sladkorjem.Sladica v kozarcu z breskvami, jogurtom in drobljencem

Če ti je kombinacija breskev in jogurta všeč, poskusi tudi enostavno jogurtovo torto z breskvami.


Breskova sladica v kozarcu je zelo osvežujoča, poleg tega pa pripravljena zelo hitro. Ker je pomembno, da je jogurt hladen, jo nujno postrezi ohlajeno. Najbolje pa jo je postreči takoj, da breskve ne spustijo vsega soka in da drobljenec na vrhu ostane hrustljav.Čas: 30 minut

Zahtevnost: 1/4

Količina: 5 sladic v kozarčku

Sestavine

Breskve
  • 8 breskev

  • 2 žlici sladkorja

  • Sok polovice limete

Jogurtov nadev
  • 200 g jogurta

  • Žlička medu

Drobljenec
  • 50 g rjavega sladkorja

  • 55 g masla

  • 80 g moke


Postopek

1. Peka drobljenca

V posodi zmešaj moko, maslo in rjavi sladkor. Pregneti toliko, da dobiš drobtine. Pekač obloži s papirjem za peko in vsuj nanj drobtine. Peci 20 minut na 180° C, da drobljenec porjavi.


2. Priprava breskev

Medtem olupi breskve, jim odstrani koščice ter jih nareži na koščke. Dodaj jim sladkor in vse skupaj pogrej. Dodaj še iztisnjen sok limete, da breskve ohranijo lepo rumeno-oranžno barvo. Po želji lahko breskve pustiš v koščkih, lahko pa jih tudi pretlačiš, le da v tistem primeru dodaš še približno 10 g želatine.


3. Priprava jogurtovega nadeva

Za jogurtov nadev jogurt preprosto zmešaj z žličko medu. Postavi ga v hladilnik, dokler ne začneš polniti kozarčkov.


4. Polnjenje kozarčkov

Breskovo sladico v kozarcu pripraviš tako, da najprej naložiš na dno koščke breskev, nato dve žlici jogurta z medom in nazadnje po vrhu posuješ še drobljenec. Postrezi ohlajeno in takoj!


Uživaj v slastni poletni sladici!


Več slastnih poletnih sladic se skriva tudi v moji knjigi Speci nekaj drugačnega. Preberi več o njej, jo prelistaj in naroči TUKAJ.

Breskova sladica v kozarcu z jogurtom in drobljencem

Namig: breskovo sladico v kozarcu lahko pripraviš tudi na veganski način. Maslo nadomesti z margarino ali kokosovim maslom, jogurt pa z rastlinsko varianto. Med lahko tudi izpustiš ali pa namesto njega dodaš agavin sirup.


Če iščeš še kakšno idejo za poletno sladico v kozarčkih, poskusi tudi ledeni veter v kozarcu.


Za več idej lahko blog obiščeš na Facebooku, Instagramu in Pinterestu.

Kommentare


bottom of page